Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...

Wat is Cricut Infusible Ink?

29 Mei 2024

Wat is Cricut Infusible Ink?

Infusible Ink is een innovatief product om op een duurzame manier producten te personaliseren en decoreren. De Infusible Ink producten zijn gebaseerd op sublimatietechniek. De producten bevatten inkt, deze inkt wordt met behulp van hitte en druk overgebracht op speciaal hiervoor geschikte materialen, zoals onderzetters, tassen, kussenhoezen, mokken, petten, muismatten, etc. Het resultaat zijn ontwerpen met prachtige heldere sprekende kleuren. Je maakt gebruik van voorbedrukte transfervellen of pennen en markers, je hebt hiervoor geen speciale sublimatieprinter nodig.

Mokken en onderzetters bedrukt met Cricut Infusible Ink

Wat zijn de voordelen van Infusible Ink?

Doordat de Infusible Ink één wordt met het materiaal waarop het gedrukt wordt zal het niet krimpen, scheuren, schilferen, rimpelen of barsten.

Welke Infusible Ink materialen zijn er?

Er zijn Cricut Infusible Ink transfer sheets (vellen), dit zijn voorbedrukte vellen verkrijgbare in diverse patronen en effen varianten.

De transfer sheets worden met behulp van een plotter gesneden. Dit kan met alle Cricut snijmachines(plotters), maar ook met plotters van andere merken. Vervolgens wordt het ontwerp doormiddel van hitte en druk op het gewenste blanco voorwerp aangebracht.

Daarnaast zijn er Cricut Infusible Ink pennen en markers. Met de markers en/of pennen teken je met behulp van een plotter of met de hand op kopieerpapier geschikt voor de laserprinter. Na het tekenen kan het ontwerp door middel van hitte en druk op het gewenste blanco voorwerp aangebracht.

Welke blanco materialen zijn te bedrukken met Infusible Ink?

Niet elk blanco artikel is geschikt om te bedrukken met Infusible Ink.

Doormiddel van hitte en druk zorg je ervoor dat de inkt gaat fuseren met het materiaal wat wordt bedrukt. Het materiaal moet hier dus geschikt voor zijn. Textiel moet een hoog polyester gehalte hebben (minimaal 65%) en mokken, onderzetters, ed. moeten voorzien zijn van een speciale coating die de inkt kan opnemen.

Cricut heeft een assortiment blanco artikelen welke geschikt zijn om te bedrukken met Infusible Ink, zoals mokken, onderzetters, kussens, tassen, petten, ed.

Het is ook mogelijk om artikelen die speciaal zijn ontwikkeld voor sublimatie te bedrukken met Infusible Ink.

Hoe ga je te werkt met Infusible Ink?

 • Maak in de plottersoftware een ontwerp. Wanneer je gebruik maakt van transfer sheets dan snij je deze met behulp van de plotter uit. Maak je gebruik van Infusible ink pennen en markers dan teken en schrijf je het ontwerp met de plotter. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een outline te laten tekenen door de plotter en het ontwerp verder in te kleuren met de hand. Ook leuk om met kinderen te doen. Een ontwerp kan ook zonder plotter volledig uit de hand worden getekend. Het tekenen doe je op laserkopieerpapier.
 • Breng het ontwerp over op een hiervoor geschikt blanco voorwerp met behulp van een hittepers, zoals de Cricut Easy Press, de Cricut Mug Press, de Cricut Hat Press of de Cricut Autopress. Raadpleeg voor instructies de Cricut Heat app of de online Cricut Heat Guide. Heb je geen pers van het merk Cricut, dan is het belangrijk om te weten dat de pers aan een aantal eisen moet voldoen, het is belangrijk dat je voldoende druk kunt geven met de pers, dat de pers het te bedrukken ontwerp in één keer kan bedekken zonder de pers te verplaatsen en de pers moet een minimale temperatuur van 205 graden Celcius kunnen bereiken.

Belangrijk om te weten:

 • De Infusible Ink Transfervellen zijn gevoelig voor licht en vocht. Wij adviseren daarom de vellen op een koele, donkere en droge plaats in de originele verpakking te bewaren.
 • Wanneer de Infusible Ink vellen uit de verpakking komen zien de kleuren er vaag en licht uit, na het persen ontstaan pas de uiteindelijke heldere kleuren. 
 • Zorg tijdens het werken voor een schone ondergrond en schone droge handen.
 • Textiel kan eventueel schoongemaakt worden met een pluizenroller om te voorkomen dat stofjes ed. mee aangebracht worden.
 • De Infusible Ink kan niet zomaar op elke willekeurige ondergrond worden aangebracht. De ondergrond dient geschikt te zijn voor de Infusible Ink. Cricut heeft speciaal hiervoor een serie blanco producten op de markt gebracht, zoals t-Shirts, kussenhoesjes, tassen, onderzetters, mokken, petten, caps, ed. 
 • Zet indien nodig de transfer vellen vast met behulp van hittebestendige tape.
 • Een ontwerp dient tijdens het aanbrengen in zijn geheel door de pers bedekt te worden, zonder te verplaatsen.
 • Plaats om te voorkomen dat de inkt doordrukt papier aan de binnenkant van een tas of t-shirt.
 • Bescherm de mokkenpers door de mok goed in te pakken met butcherpaper of laserkopieerpapier. 

 

 

 

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwbrief
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »